Thursday, 20 August 2015

ၾကက္လက္႐ွဴး႐ွဲခ်ဥ္စပ္

ၾကက္လက္၁၂ေခ်ာင္းကိုလက္သည္းေတြခုတ္ေပး
ေရေဆး႐ွာလကာရည္နဲ႔ေဆးေပးပါ။ေရစစ္ပါ ၾကက္လက္ကို
ပဲငံျပာရည္ ၊ဆား၊သၾကား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊
င႐ုတ္ေကာင္းတို႔နဲ႔နယ္။

အိုးခင္းထဲဆီပါရံုေလးထည့္ကာ
ၾကက္လက္ကိုအသားတင္းေနေအာင္ေလွာ္ေပး
၇မိနစ္ခန္႔(က်က္လုနီးနီးမို႔ျပဳတ္သည့္အခါအၾကာႀကီးျပဳတ္စရာမ
လိုေတာ့ဘူးေပါ့)

တစ္လီတာခန္႔ေရဆူထဲစပါးလင္/ၾကက္သြန္ျဖဴ/ဂ်င္း/ပဒဲေကာတို႔ကို တစ္ျပား႐ိုက္ထည့္၃မိနစ္ခန္႔ထား
ၿပီးေနာက္ၾကက္လက္ထည့္င႐ုတ္စိမ္းထက္ျခမ္းခြဲထည့္
(ထက္ျခမ္းခြဲမို႔စပ္မွစပ္)
ေ႐ွာက္ရြက္ထည့္
၅မိနစ္ေလာက္ထား(ျကက္လက္မာဆပ္ဆပ္ေလးႀကိဳက္သူအတြက္ အခ်ိန္အေတာ္ပါပဲ။ႏူးတာႀကိဳက္ရင္ေတာ့ အခ်ိန္ပိုထားေပးပါ)
အေပါ့ငန္ျမည္းအိုးခ်ကာနီးငါးငံျပာရည္ နည္းနည္းထည့္
င႐ုတ္ေကာင္းထပ္ထည့္
စားကာနီး......
သံပုရာသီးေလးညႇစ္ထည့္
စပါးလင္၊ေ႐ွာက္ရြက္အနံ႔သင္းတဲ့
ၾကက္လက္႐ွဴး႐ွဲခ်ဥ္စပ္ရပါၿပီ

Related Posts:

0 comments:

Post a Comment